Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

«Εφυγε» η Μαρίκα Μητσοτάκη

Την τελευταία της πνοή άφησε στις τρεις τα ξημερώματα η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η οποία νοσηλευόταν από τις 17 Απριλίου στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο...
Η Μαρίκα Μητσοτάκη, 82 ετών, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας λόγω παθήσεων που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα.
Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.
Η κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου βρίσκεται για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη, είναι γόνος της ευκατάστατης οικογένειας Γιαννούκου.
Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, καθώς θεωρήθηκε ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν και σε θεσμικά θέματα, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών.
Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.
Η Μαρίκα Μητσοτάκη υπήρξε υποδειγματική μητέρα 4 παιδιών (μεταξύ αυτών της Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη), καλή σύζυγος και εξαιρετική μαγείρισσα.
Έζησε μια γεμάτη ζωή και αφήνει πίσω της μια πολυμελή οικογένεια με πολλά εγγόνια και δισέγγονα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...